СРБИЈА

Пријатељи

.

 

 

 

E TEATAR

 

Geographical coordinates:

North - 44° 16' 56,7"   East - 20°8' 20,20"

Geographical location & Original name:  Europe, Srbija,Gornji Mušić 

И   МОЈЕ   ЈЕ   СЕЛО   ГЛОБАЛНО   !

Подстицање предузетништва код нас

»Подршка социо-економској стабилности у региону западног Балкана« је пројекат који се спроводи на територији општине Мионица уз финансијску подршку Немачке владе. Пројектом ће бити омогућена подршка у започињању или развијању најмање 20 пословних делатности у МиониПодршка у започињању сопствене делатности подразумева:

•  Опрему у вредности од 2.400,00 евра, са учешћем од 20%
• Похађање пословних и стручних обука у складу са потребама клијената
• Пословно саветовање
• Додатно стручно усавршавање
Обавезе клијената који потпишу уговор о донацији:
 • Регистрација делатности према важећем законодавству РС
• Похађање пословних и стручних обука
• 8 часова рада у корист локалне заједнице
• Суфинансирање са 20 одсто од вредности опреме
ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПРОГРАМА за Горњи Мушић:
Доња Топлица 29.03.2018 од 14 сати у основној школи.

Главне активности Пројекта биће концентрисане на директно отварање нових радних места путем помоћи малим бизнисима у виду грантова, организовање пословних и стручних обука и образовања. Посебна пажња биће посвећена старт-уп бизнисима, постојећим малим бизнисима којима је потребна додатна подршка, незапосленим женама, младима, особама са инвалидитетом, угроженим мањинским групама и мање запошљивим категоријама у зависности од исплативости предложене пословне идеје.
-Ово је Хелп-у прва сарадња са општином Мионица и на надамо се да ће бити почетак једне дугорочне и успешне сарадње на обострано задовољство. У оквиру овог пројекта у општини Мионица предвиђено је 20 грантова за микро и мала предузећа и предузетнике који подразумевају донације у виду опреме и материјала, као и пакет пословних и стручних обука конципираних према потребама корисника и менторе који ће пратити њиховог пословање – изјавила је овом приликом директорка Хелпа у Србији, Александра Бркић.

Пројекат "Подршка социо-економској стабилности у региону западног Балкана", укупне вредности 2.975.000 евра, уз донаторску подршку немачке владе Хелп реализује од априла 2017. године до краја децембра 2018. године. Вредност дела активности у Србији, за шест градова и општина и три установе за извршење кривичних санкција, износи 1.078.904 евра. Компонента економског оснаживања кроз подршку доходовним активностима у Србији реализује се у Лесковцу, Нишу, Пироту, Сврљигу, Медвеђи и Мионици.

Наша општина

Време

Издвајамо

ЖИВОТИЊАРЕЊЕ

СЕОСКИ ТУРИЗАМ

РЕЦЕПТИ

E- ПИЈАЦА

ПРЕПОРУЧУЈЕМО